Your cart

Your cart is empty

Virtual Reading Room

Aquarium Market

Log in

There are no translations available.

008
PLN 5.00 Qty
  • Były sobie rybki trzy- prof. Stefan Kornobis;
    Zwinnik czerwonousty i petitela czerwonogłowa spotykane są w hodowli na świecie bardzo rzadko.;

• Rozród ryb akwariowych w niewoli cz. III- dr Dariusz Kucharczyk;
    Wszystkie środki hormonalne najczęściej wstrzykuje się rybom dootrzewnowo lub domięśniowo. W pierwszym przypadku wstrzykuje się hormony u nasady płetwy brzusznej, w drugim zaś w mięśnie grzbietu pod płetwę grzbietową.; 

• Ludwigie- dr Paweł Woźnicki i dr Dariusz Kucharczyk;
    Trzecia część cyklu o roślinach niedocenianych w akwariach. Tym razem druga część artykułu o ludwigiach.;

• Moje pyszczaki- Maciej Żaczek;
    Jestem zafascynowany pyszczakami z jeziora Malawi - pisałem o tym w liście zamieszczonym w numerze 4 "Naszego Akwarium"...;

• Stułbia - utrapienie akwarystów- Roman Kujawa;
    Są to organizmy osiadłe bądź wolno pływające. Niektóre mogą także swobodnie unosić się w toni wodnej (najczęściej pod jej powierzchnią). Można je znaleźć w wodach dobrze natlenionych i nasłonecznionych.; 

• Księżniczka z Burundi- Hubert Zientek;
    W warunkach naturalnych spotyka się dwie populacje tych ryb. Pierwsza, to tzw. populacja rodzinna. Tworzą ją zbiorowości ryb składające się z dorosłej pary lęgowej oraz młodych z kilku lęgów. (...) Druga populacja to tzw. rezerwowa (oczekująca).;

• Interzoo 2000;
    Co dwa lata w Norymberdze odbywają się jedne z najważniejszych dla akwarystyki targi - Interzoo.;

• Kiryski- Hubert Zientek;
    Ich ojczyzną są subtropikalne obszary Ameryki Południwej, a zwłaszcza płytkie przybrzeżne, okresowo wysychające wody La Platy i dorzecza Amazonki.; 

• Morskie- Wojciech Hapke;
    Rzecz o grupach dyskusyjnych.;

• Złote rybki- dr Dariusz Kucharczyk;
    Złote rybki są często potocznie zwane welonkami, mimo iż jest to nazwa tylko jednej z odmian tego gatunku.; 

• Gyrodaktyloza- prof. Jerzy Antychowicz;
    Gyrodaktyloza to choroba skóry i skrzeli wielu gatunków ryb zimnolubnych i ciepłolubnych, w tym również ryb akwariowych.; 

• Co to za dziwna sekta- Wojciech Tomanik;
    Relacja.;

• Specjalistyczne listy dyskusyjne- Tomasz Nidecki;
    Internet.; 

• Listy do redakcji
  • Listy.; 

• Rozrywka;