There are no translations available.
- Były sobie rybki trzy- prof. Stefan Kornobis;
Zwinnik czerwonousty i petitela czerwonogłowa spotykane są w hodowli na świecie bardzo rzadko.;
- Rozród ryb akwariowych w niewoli cz. III- dr Dariusz Kucharczyk;
Wszystkie środki hormonalne najczęściej wstrzykuje się rybom dootrzewnowo lub domięśniowo. W pierwszym przypadku wstrzykuje się hormony u nasady płetwy brzusznej, w drugim zaś w mięśnie grzbietu pod płetwę grzbietową.;
- Ludwigie- dr Paweł Woźnicki i dr Dariusz Kucharczyk;
Trzecia część cyklu o roślinach niedocenianych w akwariach. Tym razem druga część artykułu o ludwigiach.;
- Moje pyszczaki- Maciej Żaczek;
Jestem zafascynowany pyszczakami z jeziora Malawi - pisałem o tym w liście zamieszczonym w numerze 4 "Naszego Akwarium"...;
- Stułbia - utrapienie akwarystów- Roman Kujawa;
Są to organizmy osiadłe bądź wolno pływające. Niektóre mogą także swobodnie unosić się w toni wodnej (najczęściej pod jej powierzchnią). Można je znaleźć w wodach dobrze natlenionych i nasłonecznionych.;
- Księżniczka z Burundi- Hubert Zientek;
W warunkach naturalnych spotyka się dwie populacje tych ryb. Pierwsza, to tzw. populacja rodzinna. Tworzą ją zbiorowości ryb składające się z dorosłej pary lęgowej oraz młodych z kilku lęgów. (...) Druga populacja to tzw. rezerwowa (oczekująca).;
- Interzoo 2000;
Co dwa lata w Norymberdze odbywają się jedne z najważniejszych dla akwarystyki targi - Interzoo.;
- Kiryski- Hubert Zientek;
Ich ojczyzną są subtropikalne obszary Ameryki Południwej, a zwłaszcza płytkie przybrzeżne, okresowo wysychające wody La Platy i dorzecza Amazonki.;
- Morskie- Wojciech Hapke;
Rzecz o grupach dyskusyjnych.;
- Złote rybki- dr Dariusz Kucharczyk;
Złote rybki są często potocznie zwane welonkami, mimo iż jest to nazwa tylko jednej z odmian tego gatunku.;
- Gyrodaktyloza- prof. Jerzy Antychowicz;
Gyrodaktyloza to choroba skóry i skrzeli wielu gatunków ryb zimnolubnych i ciepłolubnych, w tym również ryb akwariowych.;
- Co to za dziwna sekta- Wojciech Tomanik;
Relacja.;
- Specjalistyczne listy dyskusyjne- Tomasz Nidecki;
Internet.;
- Listy do redakcji
- Listy.;
- Rozrywka;